Achterstallig loon en loonvordering:

Een loonvordering zal moeten worden ingesteld indien de werkgever weigert het loon van de werknemer te betalen, waaronder overuren, vakantiedagen, vakantiegeld, reiskosten enz. De werknemer kan zich dan tot de kantonrechter wenden en alsnog betaling vorderen. De werknemer heeft hierbij de mogelijkheid om wettelijke verhogingen (die in beginsel op kunnen lopen tot 50%), de wettelijke rente, de buitengerechtelijke incassokosten en de proceskosten te claimen.

Zowel de werknemer als de werkgever dienen er rekening mee te houden dat in dit kader (bij nul-urencontracten) het dienstverband wordt verondersteld een omvang te hebben gelijk aan het gemiddeld aantal uren dat de werknemer in de afgelopen 3 maanden heeft gewerkt.

Indien je in die maanden een bepaald aantal uren hebt opgebouwd dan bestaat de mogelijkheid dat je dus over die periode een hoger loon kunt claimen en dus een hoger achterstallig salaris hebt / loonvordering hebt.

Dit is met name van belang in het geval de werknemer eerder niet full-time werkzaam was en op non-actief is gesteld of anderszins de werknemer een vordering heeft vanwege de vernietiging of nietigheid van een ontslag (op staande voet). Zowel de werknemer als de werkgever dienen dit ten allen tijde met een advocaat te bespreken.

Op ons kantoor te Venray helpen wij u graag verder en hebben wij gespecialiseerde en ervaren advocaten in dienst die u helpen bij uw loonvordering.

Wij helpen u graag bij uw vragen omtrent loonvorderingen en dergelijke. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen met ons kantoor te Venray op het telefoonnummer 0478-52 10 70 of via het contactformulier.

Contact opnemen?